Първоначално публикувано от JoRiX
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за температура
Collapse
X
-
а да си сменял температурен датчик?След смяна и при мен бяха такива показанията закачих я на диагностика и всичко се оказа ок.Виж и с търсачката на форума температурата на отваряне напълно на термостата,мисля че беше 98 градуса-т.е. всичко при тебе май е наред.Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
156 1,8ТS-99 ......
EX
159 1,9 JTD-08
Comment
-
Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщениеа да си сменял температурен датчик?След смяна и при мен бяха такива показанията закачих я на диагностика и всичко се оказа ок.Виж и с търсачката на форума температурата на отваряне напълно на термостата,мисля че беше 98 градуса-т.е. всичко при тебе май е наред.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Това, че датчика е бил сух след като си обезвъздушил системата може да означава духнала гарнитура на главата
Пипал ли си маркучите на загрят двигател (90 градуса)AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщениеТова, че датчика е бил сух след като си обезвъздушил системата може да означава духнала гарнитура на главата
Пипал ли си маркучите на загрят двигател (90 градуса)
Comment
-
Първо гледаш,връща ли в разширителния съд през горния маркуч,когато работи двигателя.
До достигане на около 70 градуса,трябва да са топли само маркучите към радиатора на парното и корпуса на термостата.До тогава маркуча от термостата към радиатора трябва да е студен,като го пипнеш в средата.Малко над тази температура трябва изведнъж да се загрее,тоест термостата отваря.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщениеНе съм колега,кои маркучи точно и топли или студени трябва да са ?AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеПърво гледаш,връща ли в разширителния съд през горния маркуч,когато работи двигателя.
До достигане на около 70 градуса,трябва да са топли само маркучите към радиатора на парното и корпуса на термостата.До тогава маркуча от термостата към радиатора трябва да е студен,като го пипнеш в средата.Малко над тази температура трябва изведнъж да се загрее,тоест термостата отваря.
Ясно това за водата в разширителния съд го забелязах,че връща утре ще проверя и маркучите
Comment
-
Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщениеЯсно това за водата в разширителния съд го забелязах,че връща утре ще проверя и маркучитеAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
-
Ако гарнитурата е духнала към цилиндър,ще надува маркучите и ще изкачат мехурчета в разширителния съд.Ако е духнала към масленна магистрала,ще меша антифриз и масло и на капачката на маслото ще има една гадна пяна.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment